U woont in Hoogeveen en zoekt hulp bij scheiden

mediation-hoogeveen


Mediation is neutrale en onbevooroordeelde begeleiding bij scheiding

Een scheidingsmediator, zoals Kolk Mediation, is neutraal en onbevooroordeeld. In meerdere sessies helpt een mediator de scheidende partijen bij het uitwerken van een bevredigende scheidingsregeling en de gevolgen daarvan. De mediator vergemakkelijkt het onderhandelingsproces en biedt juridische en fiscale informatie over alle betrokken onderwerpen. Denk hierbij aan het ouderschapsplan, onderhoud van ex-partner en kinderen, de verdeling en afwikkeling van inboedel en onroerend goed, pensioenrechten enzovoorts. Een gedegen mediationproces moet alle partijen in staat stellen een weloverwogen regeling te treffen.

De scheidingsbemiddelaar stelt mediationverslagen van de sessies op. Deze sessies kunnen plaatsvinden bij mediator maar ook bij u of uw partner in Hoogeveen. De verslagen dienen als basis voor de afspraken die de partners maken en worden vastgelegd in een scheidingsovereenkomst. Deze overeenkomst moet door de partijen worden ondertekend. Samen met een scheidingsverzoek wordt de scheidingsovereenkomst door de mediator bij de rechtbank ingediend.

Voordelen van mediation

-> Mediation is sneller dan gerechtelijke (soms jarenlang voortslepende) procedures;

-> Het is goedkoper: de mediator staat beide partijen bij;

-> Omdat partners zelf een schikking bereiken zullen ze zich eerder aan de regeling houden dan als dit via een rechter in een echtscheidingsprocedure wordt opgelegd.

 

Bent u op zoek naar scheidingsbemiddeling in de omgeving van Hoogeveen? Lees rustig eens verder op onze website of Kolk Mediation u van dienst kan zijn.

 

/Lees meer over mediation in Hoogeveen op onze website