U wilt scheiden via mediation

mediation-scheiden


Wat zijn de voordelen van mediation / scheidingsbemiddeling?

Wanneer partners uit elkaar gaan, moeten zij overeenstemming bereiken over veel kwesties. Denk bijvoorbeeld aan zaken zoals de zorg voor de kinderen, wie blijft er in de woning, partneralimentatie en kinderalimentatie of de gevolgen als men een eigen bedrijf heeft.  Als ex-partners het niet eens kunnen worden, kan een mediator hen helpen een oplossing te vinden.

Redenen om voor bemiddeling te kiezen

Bij een scheiding kunnen de voormalige partners problemen hebben met communiceren vanwege emoties, een gebrek aan begrip of wantrouwen. Een echtscheidingsbemiddelaar kan hen helpen effectief te communiceren en de nodige afspraken te maken. Bij mediation lossen de partijen hun conflict op met de hulp van een onafhankelijke bemiddelaar. Er zijn verschillende redenen om voor bemiddeling te kiezen:

– In de meeste gevallen leidt mediation sneller tot een oplossing dan een reguliere echtscheidingsprocedure;

– Tijdens bemiddeling kunnen u en uw partner problemen bespreken en meningsverschillen oplossen. Dit maakt het eenvoudiger voor u om contact te houden na bemiddeling;

– U en uw ex-partner zijn degenen die de beslissingen nemen met betrekking tot de regelingen.

– Mediation is specifiek afgestemd op uw situatie en is gericht op het maken van afspraken die bij u en uw ex-partner passen.

Nadat u via bemiddeling overeenstemming heeft bereikt over de regelingen, kunnen u en uw partner samen een advocaat inschakelen. De advocaat kan vervolgens de overeenkomsten voor de rechtbank laten valideren en daarmee de scheiding definitief maken.

 

/Lees meer op onze website