U gaat scheiden in uw woonplaats Wolvega

mediation-wolvega


Beter scheiden door mediation.

Hoewel er partners zijn die tijdens een scheiding nauwelijks met elkaar in dezelfde ruimte kunnen zijn, zal een groot aantal van hen die gaan scheiden een beter eindresultaat hebben als de zaak wordt opgelost via een compromis en overeenstemming in plaats van een langdurige en slepende geschillen.

Mediation maakt dit mogelijk door het faciliteren van beslissingen waar beide partijen tevreden over zijn. In feite zijn er tal van voordelen van bemiddeling boven gerechtelijke geschillen bij het oplossen van geschillen tussen scheidende echtparen.

Voordelen van mediation bij scheiding

Veel mensen die met succes hun scheiding door middel van mediation hebben afgerond, geven aan dat het een veel goedkoper en prettiger alternatief is dan een rechtszaak. De proceskosten bij een scheidingszaak zijn over het algemeen onbekend totdat de  scheiding definitief is. Tot dat dat moment kan men flinke kosten gemaakt hebben door bijvoorbeeld advocaatkosten, deskundigenverklaringen, voorbereiding van de zaak voor het proces, heen en weer indienen van moties, griffiekosten en vele andere dingen die verband houden met een echtscheidingsprocedure. Door mediation kunnen echtparen daarentegen een goede inschatting maken van het aantal uren dat nodig is om de problemen op te lossen. Het uiteindelijke doel van echtscheidingsbemiddeling is om de problemen snel op te lossen, wat zich vertaalt in financiële besparingen.

Bemiddeling is veel minder formeel dan rechtszaken. De kwesties worden op een rustige, niet-intimiderende en niet-bedreigende manier besproken. Oplossingen en afwikkelingsopties die door beide partijen zijn overeengekomen, zijn de kenmerken van succesvolle mediation. Oplossingen die vanuit de mediation worden gemaakt, zijn meestal ook veel creatiever dan de oplossingen die uit rechtszaken voortvloeien. De mediator zal met beide partners ‘brainstormen’ om voor elk probleem een ​​goede oplossing te vinden. Zolang er geen schendingen van de Nederlandse wet plaatsvinden, kan de definitieve mediationovereenkomst de oplossing zijn waar de partners mee instemmen met de hulp van de mediator.

Bent u op zoek naar scheidingsbemiddeling in Wolvega? Dan kan Kolk Mediation u wellicht verder helpen.

 

/Lees meer over mediation in Wolvega op onze website