U gaat scheiden in de gemeente Weststellingwerf

mediation-weststellingwerf


Advocaat of mediation? Misschien Kolk Mediation u van dienst zijn.

Mediation tijdens uw echtscheiding is een manier om oplossingen te vinden voor kwesties als voogdij over kinderen, boedelverdeling en alimentatie. Het is een goed alternatief voor het formele proces in een scheidingszaak. De mediator helpt de partners bij het onderhandelen over een oplossing voor hun scheiding. Beide partijen hebben de gelegenheid om de kwesties te bespreken, eventuele meningsverschillen op te lossen en een compromis te sluiten dat voor beiden haalbaar is.

De mediator is een objectieve partij. Het is niet zijn of haar taak om problemen op te lossen of een overeenkomst tussen partijen af ​​te dwingen. De mediator helpt de partijen tot een overeenkomst te komen door als tussenpersoon op te treden. De bemiddelaar kan een mening geven of suggesties doen, maar mag op geen enkel moment een overeenkomst afdwingen.

Enkele voordelen van mediation

U bespaart tijd en geld. Indien succesvol, betekent echtscheidingsbemiddeling het omzeilen van het formele een meestal langdurige proces van een scheidingsprocedure. Dit verkort het rouwproces voor beide partijen.

Bemiddeling is eerlijk voor alle betrokkenen. De bemiddelaar is een onafhankelijke derde partij die geen belang heeft bij de uitkomst. Vanwege de objectiviteit van de mediator kan deze oplossingen zien die de partijen (meestal) niet kunnen zien, omdat ze niet emotioneel aan de uitkomst zijn gebonden.

Mediation is een vertrouwelijk proces. Er is geen griffie die elk woord vastlegt (dus ook die woorden die uit emotie geuit worden). Eventuele aantekeningen van de mediator worden achteraf weggegooid. U hoeft zich geen zorgen te maken dat uw ‘vuile was’ in de openbaarheid komt. Mediation is namelijk geen openbare procedure maar een proces dat zich in alle rust en in de beslotenheid van een kantoor voltrekt.

 

/Lees meer over mediation in Weststellingwerf op onze website