U gaat scheiden in de gemeente Westerveld

mediation-westerveld


Mediation om problemen bij scheiding op te lossen

Mediation is een manier om de problemen op te lossen die zich voordoen wanneer u en uw partner uit elkaar gaan. De mediator is ervoor om  te zorgen dat de discussie tussen u en uw ex-partner constructief is en dat ieder van u zijn of haar zegje kan doen. Daarnaast is mediation een flexibel proces. Het kan worden gebruikt om problemen over de kinderen of over de financiële kant van een scheiding op te lossen. Het is er niet om eventuele relatieproblemen op te lossen (met andere woorden, het gaat er niet om jullie weer bij elkaar te krijgen – dat is de rol van bijvoorbeeld een relatietherapeut), maar eerder om u te helpen de problemen te regelen die zich voordoen zodra je weet dat je gaat scheiden.

Wat zijn de voordelen van mediation?

Mediation is als het hebben van een scheidsrechter voor uw discussies omtrent uw aanstaande scheiding. De mediator is getraind om u op dit gebied te begeleiden en helpt u eventuele problemen te identificeren en op te lossen. Mediators zijn neutraal en kiezen geen partij. Ze kunnen geen advies geven. Het is nuttig om voor en tijdens bemiddeling advies in te winnen bij uw eigen advocaat. Kolk Mediation kan u daar meer over vertellen. Mediators kunnen u informatie geven over de wet en uw opties.

En dan?

Zodra u overeenstemming heeft bereikt, stelt de mediator een “memorandum van overeenstemming” op waarin wordt uiteengezet waar u en uw ex-partner het over eens geworden zijn. U kunt dat vervolgens meenemen naar uw advocaat, die u verder kan adviseren over de benodigde juridische documenten voor de definitieve echtscheidingsuitspraak bij de rechter.

Bent u op zoek naar scheidingsbemiddeling in de gemeente Westerveld? Kijk gerust eens verder op onze website of Kolk Mediation u van dienst kan zijn.

 

/Lees meer over mediation in Westerveld op onze website