U gaat scheiden in de gemeente Steenwijkerland

mediation-steenwijkerland


Praktische problemen bij scheiding aanpakken door mediation

Met uw ex-partner praten over de praktische aspecten van scheiding kan moeilijk zijn. Vooral als er veel emoties bij komen kijken. Met name als u kinderen heeft, zijn er veel beslissingen en plannen om voor de kinderen te maken. In sommige gevallen kunnen paren het gewoon niet eens worden, en komen niet vooruit.

Een scheiding heeft vaak ingrijpende gevolgen, zowel financieel als emotioneel. Problemen rond uw echtscheiding of het beëindigen van uw relatie kunt u voorkomen door de hulp in te schakelen van een onafhankelijke scheidingsspecialist.

Zelfs als je een goede relatie hebt met je partner, kunnen gesprekken over je kinderen en geld tot argumenten leiden. In sommige gevallen kan de communicatie volledig uitvallen, waardoor u niet tot een oplossing kunt komen. In al deze gevallen kan mediation helpen.

Wat is mediation?

Mediation of echtscheidingsbemiddeling is geen relatiebegeleiding, omdat de meeste echtparen ervoor kiezen om een ​​mediator in te schakelen zodra hun pogingen om overeenstemming te bereiken zijn mislukt. De mediators werkt samen met de beide partners om zo goed mogelijke regelingen te treffen, hetzij om een ​​scheiding te plannen, of zodra een scheiding heeft plaatsgevonden. Mediation is een neutrale en niet-oordelende omgeving om kwesties privé te bespreken.

Bij mediation kan al in een paar bijeenkomsten een door beide partijen geaccepteerde oplossing gevonden worden. De mediator in Steenwijkerland is duidelijk, respectvol, maar informeel; dat geeft minder spanning dan bij een rechtbank.

Bemiddeling kan helpen bij het beslechten van geschillen over contact, afspraken rond de woning, onderhoud van kinderen, eigendommen en geld, zonder naar de rechter te stappen. Dit maakt de weg vrij voor een soepele scheiding.

Bent u op zoek naar scheidingsbemiddeling in Steenwijkerland? Dan kan Kolk Mediation u misschien wel op weg helpen.

 

/Lees meer over mediation in Steenwijkerland op onze website