U gaat scheiden en woont in Oosterwolde

mediation-oosterwolde


Een echtscheiding regelen – Waar begint u?

Er komen veel vragen en onzekerheden op u af wanneer u gaat scheiden. Afspraken over alimentatie en wie blijft er in de eigen woning? Wat houdt een ouderschapsplan in? Wat is verstandig voor kinderen in een scheiding?  Iedereen die gaat scheiden zou mediation moeten overwegen; mediation werkt voor bijna alle echtparen en kent een lange lijst met voordelen:

– Mediation (een ander woord voor echtscheidingsbemiddeling) is veel goedkoper dan een rechtszaak of een reeks zittingen;

– De meeste scheidingsbemiddelingen eindigen in een regeling waar alle partijen zich in kunnen vinden;

– Mediation is vertrouwelijk, zonder openbaar verslag van wat er in uw sessies gebeurt (in tegenstelling tot in de rechtbank);

– Met mediation kunt u tot een oplossing komen op basis van uw eigen wensen ideeën over wat eerlijk is in uw situatie (in tegenstelling tot op basis van rigide en onpersoonlijke wettelijke principes).

– U en uw ex-partner kunnen zelf het mediationproces beheersen.

– Het bemiddelingsproces kan de communicatie tussen u en uw partner verbeteren, waardoor u toekomstige conflicten kunt voorkomen.

 

Kan echtscheidingsbemiddeling voor u werken?

Hoewel bemiddeling absoluut de moeite waard is om in te schakelen, werkt het niet voor iedereen. Omdat de mediator geen van jullie iets kan verplichten, kan één van de partners die een juridische procedure wil uitstellen of vermijden, de mediation misbruiken door in te stemmen met bemiddeling en vervolgens het proces te blokkeren.

Het enige dat nodig is om een ​​echtscheidingsbemiddeling succesvol te maken, is dat partners bereid zijn te onderhandelen en openstaan ​​voor compromissen. Denk niet dat scheidingsbemiddeling niet geschikt is voor u omdat u en uw ex-partner een bepaald probleem heel anders zien – met andere woorden, geef niet op voordat u bent begonnen. Mediation is een krachtig proces en veel zaken die in het begin onmogelijk op te lossen zijn, eindigen in een bevredigende regeling als iedereen zich ervoor inzet.

Wilt u weten of scheidingsbemiddeling iets voor u is? We komen graag naar Oosterwolde toe voor een vrijblijvend gesprek.

/Lees meer over mediation in Oosterwolde op onze website