Scheiden in de gemeente Ooststellingwerf

mediation-ooststellingwerf


Een scheiding is een levensveranderende gebeurtenis

Een scheiding staat ​​waarschijnlijk bovenaan de lijst als één van de meest stressvolle gebeurtenissen in het leven. Een periode waarin emoties hoog oplopen en dingen worden gezegd en gedaan in heetst van de strijd. Vaak vinden scheidende koppels dat hun kinderen worden beïnvloed en hun problemen onoverkomelijk lijken. Als men onderling niet tot een compromis komt, dan zou een mediator de volgende stap kunnen zijn.

Eén van de eerste zaken die een mediator zal vaststellen, is of het echtpaar bereid is om de scheiding in goede banen te leiden. Dit is belangrijk omdat het een doelgericht proces is. Het mediationproces is zo opgezet dat uw beide levens ontrafeld worden, met alle emotionele en financiële gevolgen van dien.

Mediation is dus geen relatiecounseling. De bemiddelaar zal niet proberen het huwelijk/partnerschap te lijmen. Mediation helpt de partijen bij het ontwarren van hun leven, zodat de men in goede en respectvolle harmonie uit elkaar kan gaan waarbij alle praktische zaken zijn aangepakt.

Het mediationproces houdt rekening met de behoeften van het hele gezin. Het houdt alle kinderen van het gezin centraal in het proces, houdt rekening met de mening en gevoelens van de kinderen en biedt tijd om alle problemen in een ondersteunende maar neutrale sfeer te verkennen. Een goede bemiddelaar kiest nooit partij!

Wilt u weten of scheidingsbemiddeling iets voor u is? Kolk Mediation is ook werkzaam binnen de gemeente Ooststellingwerf.

/Lees meer over mediation in Ooststellingwerf op onze website