teamwork 1500x445

Raadsheer familierecht Fatih Ibili geeft in de week van de Rechtspraak mooi weer waarom bij een familiezaak de eerste stap het inschakelen van een mediator zou moeten zijn:

Toverstaf
“Mensen hebben soms een vertekend beeld van de rol van een familierechter,” stelt Fatih. “We hebben geen toverstaf, waarmee we problemen kunnen oplossen. We kunnen alleen een geschil beëindigen door een beslissing te nemen. Het onderliggende probleem los je daarmee vaak niet op. De verantwoordelijkheid daarvoor ligt bij partijen zelf. Als twee ouders bijvoorbeeld gaan scheiden, blijven ze altijd als vader en moeder van een kind toch met elkaar verbonden. Je moet je dan afvragen, of je voor elk ‘akkefietje’ naar de rechter moet stappen of misschien toch niet beter naar een mediator kunt gaan.” Fatih is zeer enthousiast over zijn raadsheerschap bij het Haagse hof: “Het is hard werken, maar ik doe dit werk met volle overtuiging. Deze functie is uniek en geeft mij heel veel voldoening.”

Sinds oktober 2017 werkt Fatih Ibili als raadsheer familierecht bij het gerechtshof Den Haag. Daarvoor werd hij al ruim 7 jaar als raadsheer-plaatsvervanger ingezet bij familiezaken van het Haagse hof.

Bron: de Rechtspraak 23-09-2020