teamwork 1500x445
"Mijn emoties overspoelen me soms,
met alle pijnlijke gevolgen van dien"

 

Coaching

Personal coaching

Mediation, begeleiding bij echtscheiding en stiefplancoaching heeft meestal te maken met meerdere mensen.

Maar soms zie je het als individu even niet meer zitten en lukt het niet er alleen of met behulp van de naaste omgeving uit te komen. U heeft tijdelijke ondersteuning nodig.
Dan kan individuele begeleiding in de vorm van coaching / counseling helpen, met als doel dat u beter met de situatie om kunt gaan en leert effectiever te functioneren.
Net dat duwtje in de rug te krijgen, zodat u het weer ziet zitten en verder kunt.

Vaak komen deze problemen voort uit scheidingsgerelateerde zaken, zoals boosheid, angst, verlies, verdriet, er opeens alleen voor komen te staan, je niet geaccepteerd of begrepen te voelen.

Eddy Kolk Mediation kan u helpen uw problemen in het juiste perspectief te zien en samen een plan van aanpak te maken en een manier te vinden om uw probleem op te lossen of een manier te vinden om er mee om te gaan en zo de kwaliteit van leven te verbeteren. Belangrijk is dat u weer de regie over uw eigen leven terugkrijgt, zodat u niet langer meer het gevoel hebt dat het leven u overkomt, en weer vrijer door het leven kunt gaan.

Budget coaching

Allerlei oorzaken kunnen ertoe leiden dat u (tijdelijk) niet in staat bent om inzicht en overzicht te hebben over uw inkomsten en uitgaven. Het einde van de maand is nog niet zicht en u staat al rood op uw bankrekening. De rekeningen en aanmaningen stapelen zich op, omdat u niet weet hoe die te kunnen betalen.

Belangrijk is dan om overzicht en structuur te krijgen, maar ook om te weten op welke toeslagen u recht zou kunnen hebben (volgens recent onderzoek van het NIBUD weet ruimt 25% niet onder welke voorwaarden zij recht hebben op toeslagen), of dat wellicht (gedeeltelijke) kwijtschelding van schulden mogelijk is.

Aan de hand van uw specifieke situatie brengen we in beeld welke inkomsten en uitgaven er zijn, welke mogelijkheden er in uw situatie zijn om uw inkomsten te vergroten en uw uitgaven te verlagen, en wat uw vrije bestedingsruimte is. Dit financiële inzicht, en vervolgens het leren budgetteren, aan de hand van hulpmiddelen die u krijgt aangereikt, is een belangrijke stap. Maar de begroting in balans te krijgen is één – het volhouden blijkt vaak erg lastig. Dan is het fijn dat u ook ondersteuning krijgt tot u het zich eigen hebt gemaakt en weer zelfredzaam bent.

Werkwijze coaching

De eerste stap is het maken van een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek. Afspraken kunnen zowel overdag als ‘s avonds plaatsvinden, net wat u het beste uitkomt. Ik kom dan bij u langs om kennis te maken en de situatie te bespreken.

Alle gesprekken vinden plaats bij u thuis of op mijn adres, wat uw voorkeur heeft, of op een locatie waar u zich prettig voelt. Er worden geen reiskosten berekend. In het gratis intakegesprek wordt ook met u besproken wat de kosten van de coaching zullen zijn.

Het kan zijn dat u in aanmerking komt voor maatwerkondersteuning vanuit de Wmo. Dan zijn de kosten voor u beperkt tot een inkomensafhankelijke eigen bijdrage, die wordt vastgesteld door het Centraal Administratie Kantoor (CAK). Tijdens het intakegesprek kan ik u dit verder toelichten.

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Neem gerust contact met mij op voor een gratis en vrijblijvend gesprek.

Eddy Kolk Mediation is onder andere actief in gemeentes Steenwijkerland, Weststellingwerf, Ooststellingwerf, Meppel, Westerveld, Hoogeveen en Zwolle. Woont u buiten deze kerngemeentes? Geen probleem, ook dan kunt u uiteraard gewoon contact opnemen.